18 aprilie 2014

Seminarul de Primavara


Seria seminariilor pentru anul 2014 conduse de Presedintele Fundatiei Romane de Aikido Aikikai, Dorin Marchis Sensei, a fost deschisa de Craiova in acest an, 11-12 aprilie, perioada in care cele trei dojo-uri  Aikikai Craiova, Meiyo si Ki Shin Tai isi aniverseaza infiintarea dar si afilierea la Aikikai. Gazdele sau pregatit intens pentru acest eveniment de clasa, printr-o organizare impecabila. Un dojo amenajat foarte frumos cu 200 metri patrati de tatami, pentru a primi oaspeti, lume buna venita din Cluj-Napoca, Bucuresti, Ramnicu Valcea, Pitesti, Drobeta Turnu Severin si Galati, in total peste 50 de practicanti adulti si 30 de practicanti copii. Au participat aikidoka si din alte organizati, cum ar fi Aikido Modern si Ecole de Budo Raji.
     Antrenamentele au fost dinamice, bazate pe tehnici ce implică multa vitalitate, dar si pe recapitularea procedeelor pentru ca, nu-i asa, potrivit lui O-Sensei, progresul vine la cei care se antreneaza continuu, fiecare antrenament, a avut in final si o particularitate - tehnicile de jyu-waza, care se bazeaza pe spontaneitate, reactia imediata in fata unui atac (ce uneori ne cam lipseste).
      De retinut a fost aspectul reliefat de Sensei Dorin Marchis, care a pus accentul pe atitudinea şi pozitia pe care trebuie s-o adoptam in special la examen, pentru ca o postura buna reflecta  starea de spirit corespunzatoare, pozitiva, asa ca nu trebuie neglijată, dar si faptul ca tehnicile de aikido, nu sunt nici lente, nici rapide, trebuie incadrate in timp si spatiu! Stilul dinamic avantajeaza pentru ca implica o focusare mai buna si pune in miscare toti muschii simultan.
     Cand m-am apucat de aikido am crezut ca stilul este un pic cam static pentru mine, dar timpul mi-a demonstrat contrariul: se cere mult dinamism si corelare...asa ca si la acest seminar am transpirat din abundenta, de la cap pana la picioare, ceea ce nu-mi displace.
     Si cred ca, e binevenit si exercitiul cu numaratoare cum a fost cel de la finalul fiecarui antrenament ca sa intre in reflex, ukemi la greu, pentru meniu complet...nu-i asa??......
       Acest Seminar a venit ca o ploaie de primavara, care revigoreaza intreaga natura aikido.Totul a fost...just perfect!!! Organizarea excepţională, miscare in continuu, tehnică diversificată, lume bună, examinare la înalţime, profesori de mare clasa! Brrrravooo!!!

Dan Zorila, Gokyu, Aikido Aikikai Craiova