9 noiembrie 2012

De la uke la maestru – Donovan Waite Shihan


   Cand am inceput sa practic aikido, mi-am dat seama ca trebuie sa invat ukemi foarte repede si bine, pentru a ma putea bucura de aikido. Dupa aceea s-a intamplat sa fiu uke multi ani in dojoul unde practicam, la instructorul meu. Uke am mai fost apoi, la multi alti sensei , si toate astea pentru ca am realizat ca nu e suficient sa vezi cum se face un procedeu, ci trebuie sa si simti  cum se face.
    In 2012 la Arad, am ajuns uke  la Donovan Waite Shihan pentru a simti cum lucreaza  ( la sugestia lui Iulian Prepelici Sensei ) , si am avut surpriza  sa constat ca procedele nu erau chiar asa cum le vedeam. Spre exemplu la kote-gaeshi nu am  simtit nici o durere in incheietura si cu toate astea am  ‘’zburat’’ de fiecare data cand mi-la facut, la fel si la sankyo nici o durere si cu toate astea ma  trezeam  cu fata pe tatami. Practic se vede la Donovan Waite Shihan ca a fost uke la Maestrul sau, Yoshimitsu Yamada  si acest lucru a contribuit la formarea sa de Maestru. Alti sensei, care nu au binevoit sa fie uke la maestri lor, iti rup incheieturile inutil……..
   In fine, cum spunea cineva la seminarul de la Arad ‘’Asa Maestru de aikido nu am mai vazut ‘’.

6 noiembrie 2012

AIKIDO AIKIKAI CRAIOVA


Luciditate

 
- Singurul lucru de care ai nevoie este luciditatea, i-a spus Maestrul discipolului exagerat de religios, luciditatea, luciditatea, luciditatea.
- Stiu. De aceea, incerc sa fiu constient de prezenta lui Dumnezeu.
- Constientizarea prezentei lui Dumnezeu e o fantezie de-a ta, caci tu nici nu ai nici o idee despre esenta Lui. Ar trebui sa fii constient de sine.
- Apoi a adaugat:
- Daca Dumnezeu este iubire, atunci distanta dintre El si tine este exact distanta dintre tine si constiinta de Sine. "